Kanabis nam je neophodan - Zašto?

Jedemo, dišemo, izbacujemo otpad. Ako zaustavimo bilo koji deo procesa, gubimo ravnotežu, gubimo životnu energiju u našim baterijama, u sebi.

Naša životna energija je sadržana u procesima koji teku u nama.
Endokanaboidni sistem, sa kojim smo rođeni, reguliše dva najosnovnija aspekta života.

S jedne strane reguliše optimalnu proizvodnju energije (što je posebno bitno za mozak jer on uvek radi, on mora biti efikasan jer bi inače pregoreo). To objašnjava i zašto kanabis pozitivno utiče na našu kreativnost…

S druge strane ima važnu ulogu u metabolizmu. On pokreće sagorevanje masnoća, a kada ćelije sagorevaju masnoću, recikliraju oštećene molekule koji su se oštetili dok ste nešto stvarali.

Ako ne postoji pravilna ravnoteža, s vremenom ćete propadati i stariti jer je višak slobodnih radikala koji nastaju u nama odgovoran za sve bolesti povezane sa starenjem.

Kanabis

Endokanaboidni sistem...

Endokanaboidni sistem reguliše apsolutno sve u našem telu od migoljenja spermatozoida pa do smrti, po ceo dan…svaki dan.

Svaki put kada ogladnite to znači da mozak proizvede malo marihuane i nastane osećaj gladi…ako ste deprimirani ili niste dovoljno sretni, znači da vam treba više.

Sve naše bolesti nastaju zbog neravnoteže, kako nam teče energija i šta radimo sa njom.

Ako jedete previše stvaraju se masnoće koje se talože na krvnim sudovima, pojavljuju se upalni procesi (na mozgu – Alchajmer), srčane bolesti, na zglobovima (reuma, artritis) …koje uzrokuju slobodni radikali tj. neravnoteža njihovog metabolizma .

Ako želimo povratiti zdravlje, moramo uvesti reciklažu i regenerisanje našeg organizma, a to čini naš endokanaboidni sistem.

Stres isto utiče na stvaranje slobodnih radikala što uzrokuje mnoge bolesti…ali zato zdravo telo odbija karcinom jer karcinom ne može preživeti u zdravom telu.

Kao što vitaminima i mineralima pomažemo našem imunom sistemu,tako i unošenjem kanabisa pomažemo našem Endokanaboidnom sistemu