Kriza srednjih godina ili kako da ne kupite crveni Ferrari
Kriza srednjih godina

Dugo razmišljam kako da započnem ovaj tekst…jer ovo mi je jedan od onih dana kada je tema baš cool, ali nekako ne ide.
O čemu, pitate se?!
Pa ooo….

KRIZI SREDNJIH GODINA

Znam, znam, tema zvuči već izlizano ali je itekako bitna… jer svi mi, pre ili kasnije dođemo u godine kada počnemo da se preispitujemo i sumiramo gde smo i šta smo i zbog čega smo….

Kriza srednjih godina je nešto što nas sve sačeka, pod uslovom, jel da doživimo taj period života i to relativno zdravi, a pre svega razumni i normalni, ma kako to normalni tumačili.

Kriza srednjih godina nije neki poremećaj ili ne daj bože, bolet, već proces u određenom periodu života, koji neki doživljavaju intezivnije, a neki manje intezivno. Ali neosporno je da ga svi osetimo.
Kada pričamo o tome, treba imati u vidu, da je taj proces drugačiji kod žena, a sasvim drugačiji kod muškaraca.

ŽELIM I JA MALO DA UŽIVAM

I dok sam razmišljala o temi, prvo što mi je palo na pamet ( pa umalo tako I da počnem) je izlizana priča tipa – Vaš muškarac je odjednom počeo da se licka i da odlazi u teretanu, a da pre toga nije mrdnuo malim prstom od kad se oženio i jedini sport mu je bilo ispunjavanje tiketa za klađenje na fudbalske utakmice ili ispijanje piva sa prijateljima. A možda je došao kod Vas sa veličanstvenom idejom da se tetovira ili kupi skupa sportska kola.

I dok ste ga vi posmatrali zabezeknuto, kao da mu se odjednom pojavilo treće oko na čelu, on je svoje izlaganje završio sa rečima: Želim i ja malo da uživam, dosta sam se žrtvovao za Vas!

Gledajući u njega potpuno šokirano, shvatili ste, da je on zapravo taj koji je bio tri puta u drugom stanju, porodio se I dojio svo troje Vaše dece… Da se žrtvovao I žrtvovao praveći sarme i punjene parike, peglajući tone veša, proveravao domaće zadatke i usisavao kuću svakog vikenda, dok ste vi za to vreme ispijali koktele na nekom rajskom ostrvu. Malo morgen!!!
I tada vam se upali lampica iznad glave, kao u crtanom filmu!!!

Pa on je dobrano zagazio u krizu srednjih godina!!! I sad se sa njim dešavaju „opasne „ stvari….one koje ovo stanje prate.
Kada kažem opasne stvari, pod tim mislim da on počinje da pije više nego obično, da planira kupovinu vikendice ili kuće, koju nikako ne možete sebi da priuštite ili pak da se zaljubi u novu mladju verziju Vas…. ili sebe I svoj odraz u ogledalu. A tu ste već u dilemi, šta je od ta dva gore?!

A GDE SAM TU JA

Kod nas žena, to sve ide malo drugačije. I uvek je povezano sa promenama hormonskog statusa u telu…kao I mnoge druge stvari, koje nas kroz život naprosto strefe.
Priroda nam je podarila mogućnost da donesemo novi život na svet, ali nas je I dobrano zeznula kad je rešila da nivo tih hormona sa godinama počne da se smanjuje. Pa se tako, kriza srednjih godina kod žena, može manifestovati na prilično težak I deprimirajući način.

Dok se kod Vas useli osećaj stalnog umora i konstante iscrpljenosti, I pomalo zapušten izgled( jer što bih se više sređiavala, umorna sam i moje je prošlo) i ne vidite više nikako svetlo u budućnosti, a rečenice sve više završavate sa „ostarilo se“, vaš muškarac želi da se istetovira, vežba ili kupi sportski auto. Kupuje modernu i fensi odeću koje se gnušao veći deo života I provodi sve više vremena ispred ogledala.

Da, da, dobro ste primetili…

Starite… nepovratno… vaša mladost sve brže čili i nestaje. I to je savršeno normalno.
Imamo bore, menjamo se, sve više razmišljamo o bolestima, o smrti, o našoj prolaznosti. A onda smo zbog tih misli sve više potišteni, zanemarimo svoj fizički izgled, ne radujemo se, ne družimo se sa prijateljima kao nekad, osećamo se beživotno i iscrpljeno. A nije nas više briga ni za nežnosti i seks… jer bože moj, to nije više za nas jer….. matori smo.

NA ISTOJ STAZI, RAZLIČITIM TEMPOM

Oboje ste ušli u krizu srednjih godina I tu nema sumnje…..i oboje ste pod uticajem hormonskih promena, koji ova faza života nosi sa sobom, samo što se te promene razlikuju kod vas i kod vašeg muškarca.
To je potpuno normalno. Priroda je to tako uredila. Drugačije to prihvatamo i drugačije se sa tim nosimo. Ali možete oboje da se sa time izborite I da uživate u tom periodu života.

I dok on radi na svom potpunom preobražaju, vi sve više paničite… kako ćete sa tim izaći na kraj?!
Lepo. Polako. Kao i kod svega ostalog, što vam naiđe kao izazov u životu.
Za početak dišite…. dišite… i sačekajte da vas šok zbog neostvarivih predloga vašeg sredovečnog muža, prođe.

Posegnite sa mirom…. uspostavite balans … I on I Vi…

Posegnite za spokojom koji vam je u ovoj fazi života najpotrebiji. Kada ovakvi izazovi naiđu, sve što možete je da menjate I prilagođavate sebe, a nikako okolnosti ili drugog, u ovom slučaju Vašeg partnera.
Probajte rekonektivno isceljivanje. Samo probajte… jer će vam neočekivano doneti mir, doneti spokoj i snagu da izdržite sve ono što vam ova promena donosi.

Rekonekcija je ući tiho i nežno u vaš život i doneti vam predivnu energiju koja će vas transformisati i osnažiti. I ostaće tu kod Vas zauvek.

Spavaćete bolje, ustajaćete lakše, kretaćete se slobodnije bez bolova i problema, sanjaćete lepše I na kraju najvažnije, osmehivaćete se šire.

Znam da radi.

Neću da Vam kažem da mi verujete, jer uopšte ne morate… samo probajte. Tri tretmana su dovoljna. Ja sam živi dokaz.
A i zaljubićete se ponovo. Možda u nekog novog, a možda u tog istog prolećavog momka sa pivskim stomakom koji sanja da uskoči u crveni ferari…. jer ćete ga ponovo videti očima devojke, koja ste nekad bili.

Zavolećete iznova svoje sredovečno telo, iako strije i celulit neće nestati… ma neee,neće, samo ćete vi biti pomireni sa svim svojim nesavršenostima.

A iz te pomirenosti, probudiće se i ono što je možda odavno zaspalo, a to je želja za životom i strašću, koja se nekako volšebno usput izgubila.

Samo probajte…. Bićete mi zahvalni.

Desiće se čudo i volećete ga.. to čudo i sve ono što vam je donelo.

Rekonektivno isceljenje

Rekonekcija je objedinjeni proces povezivanja s univerzumom, koji omogućava da se desi Rekonektivno isceljivanje. Ta isceljivanja i evolutivne frekvencije pripadaju novom talasnom opsegu pristiglom putem spektra svetlosti i informacije.

Koliko je daleko naša bajka
Koliko je daleko naša bajka

Kažu poželi, zamisli da se ostvarilo i otpusti negativna razmišljanja… Nije nam teško da poželimo i sanjarimo ali taj prelepi film uvek začini neki crvić

Burnout - emocionalna iscrpljenost
Burnout – Emocionalna iscrpljenost

…NE DOZVOLITE IM MOĆ….POVUCITE SVOJ POTEZ Kako?…Lako…opustite se, s poverenjem se prepustite i ponovo se obradujte životu… Ponovo uživajte u jutrima bez straha, bez stresa,